W E B S H O P    K L I K K

.
PÁROLOGTATÓ

Olcsó, egy
szerű, hatékony légnedvesítés

 

párologtató

Alacsony páratartalmú radiátorral fűtött helységben hatékonyan, segéd energia nélkül, gazdaságosan és önszabályzó módon biztosítja a levegő optimális páratartalmát.

Az alacsony légnedvesség tartalom a felső légutak nyálkahártyának kiszáradásához, annak kisebb ellenálló képességhez vezet. A száraz nyálkahártya nem működik megfelelően, emiatt a légutakban gyulladásos anyagcsere termékek halmozódnak fel. Ennek elkerülése érdekében mind otthon, mind a munkahelyen javasolt a levegő párásítása.

Helyezzük a párologtatót a radiátorra a megfelelő módon és töltsük fel vízzel. A hatás javítása érdekében különböző illatanyagokat is adagolhatunk.

A párologtató műszaki kialakítása biztosítja, hogy a belehelyezett nedvszívó anyag állandóan nedves legyen, amíg ki nem párologtatja a bele töltött vizet.

Másik jelentős műszaki lényege, hogy a belehelyezett nedvességtartóra terelje a fűtőtestről felszálló meleg levegőáramlatot, ez jelentősen növeli a párolgást.
légnedvesítő önszabályzó is, mert akkor nedvesít többet, amikor jobban fűtenek, illetve, illetve nagyobb a fűtőtestnél felszálló légáramlat sebessége.

Anyaga ütésálló polisztirol, olvadáspontja 230 C° a víz forráspontja 100 C°, a radiátorokban keringő víz ezt a hőmérsékletet kinti nagy hideg esetén sem éri el.

A termék forró radiátor esetén sem deformálódik.

Két formája van: fekvő mely a radiátor tetejére helyezhető, ebbe 9dl víz önthető, és akasztós, amely a radiátor oldalára helyezhető, ebbe 5 dl víz tölthető.

Mindkét párologtató típushoz külön nedvszívó betét is kapható, amelyet időnként cserélni kell, mert az ásványanyagok nem párolognak el, és ezek a betétre csapódnak ki.

Ha a kinti hőmérséklet eléri a mínusz 10 C° -t, 24 óra alatt elpárologtatja a benne levő vizet.

A termék átlátszó műanyagba csomagolva, tájékoztatóval, vonalkóddal ellát va, színe fehér.

Fekvő párologtató 30 darab átlátszó műanyag egység csomagban, ehhez tartozó betét: egy csomagban három darab betét van. Tízes gyűjtőcsomag ban.

Akasztós párologtató 24d arab átlátszó műanyag egység csomagban, ehhez tartozó betét: egy csomagban kettő darab betét van. Tízes gyűjtőcsomagban.

Figyelem: Gázkonvektoron, elektromos fűtőtesten, tűzhelyen
alkalmazni TILOS!

A párologtató műszaki kialakítása biztosítja, hogy a belehelyezett nedves ségtartóra terelje a fűtőtestről felszálló meleg levegő áramot, ami jelentősen növeli a párolgást.


Az akasztó a radiátor típusához formálható.


Ne feledje minden este feltölteni vízzel a kialakított nyíláson keresztül.


Jó egészséget!


A párologtató betét, mely jelentősen növeli a párolgást, kereskedelmi forgalomban kapható.


1 - páradús levegő áramlása
2 - felső burkolat
3 - nedvességtartó
4 - folyadék a párologtatóban
5 - radiátor
6 - felszálló légáramlás

párologtató mükrajz

 

akasztós párologtató radiátorra

.
Tel.: (+36) 28 430 607 – (+36) 20 323 9261 • E-mail: info@hygroplast.hu